Cupa României la Culturism şi Fitness 2017 Ioan Dorel SANTAVAN – Medalie de Bronz

mai 22, 2017 | Profesor Marin Ștefan

Sâmbătă, 20 mai 2017, s-a desfăşurat în municipiul Reghin (judeţul Mureş), Cupa României la Culturism şi Fitness – masculin şi feminin, ediţia 2017. Competiţia a fost organizată de către Clubul Sportiv „Voinţa Sebastiano” Reghin, în parteneriat cu Federaţia Română de Culturism şi Fitness (FRCF) şi Primăria locală. Concursul a avut loc  pe scena Casei de Cultură „Eugen Nicoară”, iar la întreceri s-au înscris 138 de sportivi din mai multe judeţe din ţară.

După „proba cântarului” şi şedinţa tehnică, întrecerile s-au organizat la diferite categorii de concurs, în grup (şapte poziţii obligatorii) şi individual (program liber, pe un fond muzical personalizat). De remarcat contribuția substanţială a prof. Gabriel Toncean – preşedinte al FRCF şi membru în conducerea executivă a Federaţiei Europene de Culturism şi Fitness, la organizarea acestui important eveniment sportiv din România. De fapt, domnia sa, prin CS „Voinţa Sebastiano” (pe care-l conduce) şi parteneriatele cu FRCF şi Primărie, a organizat de 16 ori astfel de competiţii în județul Mureș, 11 fiind consecutive! Coordonator al concursului a fost domnul Marius Portik – ofiţer de presă al FRCF.  De asemenea, preşedinte al Comisiei de Arbitraj a fost domnul Ovidiu Mezdrea (Braşov) – preşedintele Comisiei de Arbitraj a FRCF şi al celei din Federaţia Balcanică de Culturism şi Fitness. Concursul a fost transmis, în direct, de unele posturi de televiziune regionale, precum şi pe internet.

Judeţul Sălaj a fost reprezentat de culturişti de la cluburile sportive de profil din Şimleu Silvaniei şi Zalău. Cei doi sportivi de la Clubul Sportiv „Gold Gym” din Şimleu Silvaniei, au concurat la categoria „culturism – master”, obţinând următoarele rezultate: Ioan Dorel SANTAVAN –  medalie de bronz, la 40 – 44 de ani, sistem „open” şi Ioan LASLO – locul IV, la + 45 de ani „open”, care n-a putut să concureze la categoria sa preferată (+ 55 de ani), întrucât la Cupa României nu este inclusă această categorie.

            Primii trei sportivi clasaţi la fiecare categorie au fost premiaţi de către organizatori cu: diplome, cupe, medalii, pachete cu suplimente nutritive şi câte un „voucher” de 150 de lei, alături de aplauzele binemeritate ale întregii asistenţe.

Aşadar, culturismul şimleuan şi sălăjean a fost, din nou, reprezentat cu cinste la nivel naţional şi pe alte meleaguri româneşti, după ce oraşul Şimleu Silvaniei a fost de trei ori o gazdă bună a desfăşurării Campionatului Naţional de Culturism şi Fitness – Masters, masculin şi feminin (2008, 2012 şi 2016), organizat de către CS „Gold Gym” Şimleu Silvaniei (preşedinte, Ioan Laslo), în parteneriat cu: FRCF , Primăria şi Consiliul Local din Şimleu Silvaniei.

Felicitări, Ioan Dorel SANTAVAN şi Ioan LASLO!

 

                                                                                                                                  Prof. Marin ŞTEFAN,

                                                                                                                         Publicist, Şimleu Silvaniei