Ovidiu Lazăr: „Întâlnirea cu Sfântul Părinte a fost ceva special pentru mine, pot spune că a fost un vis devenit realitate”

iulie 1, 2015 | Administrator

Șimleuanul Ovidiu Lazăr, datorită calităților vocale excepționale, este primul român care a avut prilejul de a cânta în fața Papei Francisc, duminică, 21 iunie, la Torino. Sfântul Părinte se afla într-o vizită care a marcat încheierea expoziției de două luni a Giulgiului Sfânt, aflat în Catedrala din Torino.

ovidiu_lazar_simleu2Șimleuanul a fost selectat să cânte în fața Papei Francisc, reprezentând astfel Episcopia Greco-Catolică de Oradea la acest eveniment. La doar câteva ore de la momentul interpretării piesei, Ovidiu Lazăr declara pentru „Sălajul pur și simplu”:

„A fost superb! O experiență frumoasă, cu o emoție foarte puternică”. Ulterior, tânărul a răspuns câtorva întrebări legate de această experiență unică.

Ioana Gale: Ce ai simțit în timpul interpretării piesei? Care au fost reacțiile Papei în timpul și după ce ai interpretat cântecul? A spus ceva anume?

Ovidiu Lazăr: În timpul interpretării piesei am fost destul de emoționat, mai ales la început. Cântam în fața Papei și a celor aproximativ 100.000 de oameni, împreună cu Alessandra Amoroso, o figură importantă a scenei italiene, Andrea Piccirillo și cu cei 200 de tineri din corul „Hope”. Deoarece „L’Amore piu grande” a fost chiar imnul întâlnirii, am cântat imediat după intrarea Papei și nu a avut timp să ne spună ceva.

I.G.: Ce a însemnat pentru tine întâlnirea cu Sfântul Părinte?

O.L.: Întâlnirea cu Sfântul Părinte a fost ceva special pentru mine, pot spune că a fost un vis devenit realitate, deoarece îmi doream încă de mic să ajung să cânt în fața Papei.

I.G.: Ești primul român care a avut prilejul de a cânta în prezența Papei Francisc. Ce rol a avut Biserica Greco-Catolică în formarea ta de până acum?

O.L.: Biserica Greco-Catolică are un rol foarte important în formarea mea atât spirituală, cât și profesională, iar pe această cale doresc să îi mulțumesc Preasfințitului Virgil Bercea și Biroului Pastoral pentru susținerea și încrederea acordată!

I.G.: Ce mesaj ai putea să le transmiți cititorilor noștri – printre care s-ar putea număra membri ai familiei, vecini, oameni care te apreciază pentru ceea ce faci – legat de această experiență?

O.L.: În primul rând doresc să le mulțumesc tuturor pentru aprecieri, iar mesajul pe care vreau să îl transmit este adresat în special tinerilor, dar nu numai, și anume, acela de a fi mai creativi și mai curajoși, cum a spus și Sfântul Părinte, să nu facă doar ce e la „modă”, ci să încerce să meargă și contra curentului.

Sursa: www.salajulpursisimplu.ro