Vizită diplomatică la Șimleu Silvaniei – E.S. Valery Kuzmin – Ambasadorul Federației Ruse în România – a vizitat județul Sălaj

februarie 18, 2019 | Administrator

Ambasadorul Federației Ruse s-a întâlnit la Șimleu Silvaniei, sâmbătă, 16 februarie, cu primarul Septimiu Țurcaș, președintele consiliului administrativ al Simex S.A. Șimleu Silvaniei, Dumitru Blaga, și directorul comercial al firmei, Gabriel Lavrincic, într-o vizită oficială, datorată unei colaborări bune între fabrica de mobilă Simex și Federația Rusă.

Pentru fabrica de mobilă Simex, piața rusească este una dintre cele mai profitabile la momentul actual, fiind un pion foarte important în privința vânzărilor de mobilă, și având relații economice durabile cu mai multe conpanii din Rusia.

Însoțit de soție și de un secretar al Ambasadei Rusiei, Valery Kuzmin, a vizitat în Șimleu Silvaniei fabrica de mobilă Simex, Muzeul Holocaustului, dar și Podgoria Silvania, un alt obiectiv care definește tradiția orașului Șimleu și se află printre primele atracții în rândul vizitatorilor.

În timpul vizitei de la Simex, ambasadorul Rusiei a declarat că:

„Mobila care se produce la Șimleu Silvaniei este una de cea mai înaltă calitate, fiind inclusă în categorii de lux. Multe piese din acestă mobilă sunt realizate manual și au foarte multe detalii, de aceea și-a găsit un loc aparte pe piața noastră. Mobila de la Simex se găsește în orașe mari din Rusia precum Moscova, Saint Petesburg și multe altele deoarece este o mobilă foarte bună”.

De asemenea, diplomatul rus, doctor în științe istorice, a oferit în urma vizitării Muzeului chiar și câteva sugestii referitoare la expozitia interactivă a acestuia.

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a precizat în ultima zi din cadrul vizitei oficiale în Sălaj, că și-ar dori ca şi alte firme din judeţ să urmeze exemplul de succes al fabricii șimleuane de mobilă Simex.