OPENUL BIHORULUI – KARATE 2017.

octombrie 10, 2017 | Administrator

In data de 07.10.2017, Palatul Copiilor din Oradea impreuna C.S. Shogunul din aceeasi localitate au organizat un importanat turneu international  de Karate in localitatea Santandrei din jud. Bihor, eveniment care se regaseste in Calendarul Activitatilor Nationale Extracurriculare al Ministerului Educatiei Nationale.

Din declaratiile organizatorilor, evenimentul a fost unul de mare anvergura, astfel:

“Aproape 800 de sportivi din 21 de țări au luat startul la întrecerile celei de-a XVI-a ediții a Campionatului Internaţional de Karate „Open-ul Bihorului – Turneul Campionilor”, competiție premiată cu Trofeul „Shogunul” și care s-a desfășurat în weekend la sala de sport de la Sântandrei.

În clasamentul general pe cluburi, pe Ministerul Educaţiei Naționale din România, prima poziție a revenit reprezentanților gazdelor, cei de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, care i-au devansat pe reprezentanții Palatului Copiilor și Elevilor Resița, situați pe locul II și pe cei de la Clubul Copiilor Șimleul Silvaniei, clasați pe treapta a III-a.

În clasamentul pe Federațiile de Karate și Arte Marțiale, respectiv cele din străinătate, primul loc a revenit ucrainienilor de la Tay-Sen Shotokan Karate Cernăuți, în timp ce pe poziția a II-a s-au situat cei de la Karate Klub Presov din Slovacia, iar pe treapta a III-a a podiumului, Pashaev Karate Team Kiev din Ucraina.

În total, au fost prezenți 796 de concurenți de la 84 de echipe, dintre care 32 din străinătate, la campionatul ce este cuprins în calendarul activităților educative naționale.

Întrecerile au fost organizate de Palatul Copiilor Oradea și Clubul Sportiv Shogunul Oradea, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Concurenții străini au venit din 20 țări: Rusia, Belarus, Ucraina, Grecia, Olanda, Spania, Polonia, Germania, Austria, Cehia, Slovacia, Croația, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Algeria, Tunisia, Australia și Noua Zeelandă.”

La un asa amplu eveniment nu putea lipsi Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, care cu sprijinul Clubului Sportiv Omega a deplasat la Oradea un lot de 10 karateka .

Pana in final lotul simleuan a obtinut nu mai putin de 23 de medalii de toate “culorile” , drept pentru care in clasamentul final al M.E.N. clubul simleuan ocupa un onorabil loc III, devansand alte cluburi si palate din tara cu potential mult mai ridicat .

Au evoluat foarte bine sportivii: Radu Paula, Pop Maia, Barth Alaxandra, Pop Tania, Cosma David, Chereches Marius, Ilinca Marius, dar si Cionca Gabriel, Mak Szilard si Gal Nicolae.

Felicitari tuturor sportivilor nostri si succes in pregatire pentru ca in 22.10. 2017, vor lupta la Zalau la cea de-a XV-a editie a “Cupei Zalaului” la Karate, eveniment ce precede “ Cupei Romaniei” din 27-29.10.2017, de la Tg.Secuiesc.

Va doresc mult succes in pregatire si multa dorinta de victorie !!! OSS !!!

 

Prof. POP GHEORGHE, 0740520239