Ambasadorul Israelului, din nou, la Şimleu Silvaniei

ianuarie 19, 2012 | Administrator

Ambasadorul Instraelului in RomaniaAmbasadorul statului Israel în România, Dan Ben – Eliezer, şi o delegaţie de oameni de cultură şi de afaceri din oraşul israelian Petach Tikva vor fi prezenţi la Şimleu Silvaniei, în perioada 26 – 28 ianuarie, pentru a marca, împreună cu autorităţile locale şi judeţene, Ziua Internaţională a Holocaustului. Evenimentul este organizat de Primăria Şimleu Silvaniei, Muzeul Memorial al Holocaustului din România şi Comunitatea Evreilor din Oradea, manifestările urmând să se desfăşoare atât sub Măgura, cât şi în Oradea.

Marcarea Zilei Internaţionale a Holocaustului a devenit deja o tradiţie pentru Şimleu Silvaniei, oraşul sălăjean care a primit şi anul trecut vizita ambasadorului Dan Ben-Eliezer, după ce în 2010 a fost vizitat de ambasadorul Israelului în România la acea vreme, David Oren. Primarul Septimiu Ţurcaş ne-a declarat că ambasadorul Dan Ben-Eliezer este aşteptat să sosească pe meleaguri sălăjene joi, împreună cu o delegaţie din oraşul Petach Tikva, formată din oameni de cultură şi de afaceri.

Evenimentul din acest an aduce două lucruri noi: manifestările cuprinse în programul stabilit de organizatori se vor desfăşura nu doar la Şimleu Silvaniei, ci şi la Oradea, iar participanţilor le va fi prezentat, în premieră, Programul “Tineri ambasadori din România şi din Israel”.

“La acest Program, participă tineri din România, Israel, Ungaria şi Republica Moldova. Este vorba de opt tineri din Israel şi un cadru didactic însoţitor, nouă tineri şi trei profesori din Ungaria (din oraşele înfrăţite cu Şimleu Silvaniei, n.r.) şi de trei copii din Republica Moldova, care vor fi însoţiţi de vicepretorul unui sector din Chişinău, Vasile Meriacre, şi de Valeriu Chiperi, conducătorul Ansamblului Etnofolcloric <<Moştenitorii>>”, ne-a declarat primarul.

 Septimiu Ţurcaş a declarat că tinerilor implicaţi în acest program le vor fi pregătite activităţi interesante, dar şi un program de divertisment.

“Le-am pregătit o excursie de o zi la Cavnic, în Maramureş, iar a doua zi vor vizita două unităţi de învăţămant din oraş şi vor lua parte la un work-shop care va propune două teme: <<Preocupări adecvate tinerilor în localităţile din care provin>> şi <<Activităţi ecologice în localităţile din care provin>>”, a declarat edilul. […]

Magazin Sălăjean ediţia 19 ian 2012