Ana Maria Georgescu

Poate este cea mai tânără din ţară căreia i s-a acordat înaltul şi onorantul titlu de „Cetăţean de Onoare”. Ana Maria Georgescu s-a născut la Şimleu Silvaniei la 17 ianuarie 1987 într-o familie de intelectuali, tatăl fiind colonel, comandantul garnizoanei militare din oraş, iar mama o distinsă judecătoare. Primeşte din familie o educaţie aleasă, ceea ce avea să dea roade de timpuriu. De la vârsta de 4 ani este atrasă de muzică şi poezie. Frecventează cercurile de creaţie şi muzică de la Clubul Elevilor, şi în paralel ia ore de muzică, învaţă de mică să cânte la chitară. Se face repede remarcată, participă la toate spectacolele organizate la nivel local și judeţean.

La 12 ani debutează la televiziune, invitată fiind la emisiunea „Schimbul de noapte” a regretatului poet Adrian Păunescu. Lansarea propriu zisă are loc tot la televiziune, fiind remarcată de cunoscutul realizator de emisiuni tv., Dan Negru. Tinereţea, şarmul, candoarea şi vocea plăcută o fac repede remarcată şi este invitată la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară – Mamaia 2001. Aici, în confruntarea cu nume cunoscute, artişti de marcă şi vedete ale genului, reuşeşte marea izbândă cucerind trofeul pus în joc. A fost momentul ei de glorie, când melodia „Ochii tăi”, muzica şi textul Sandy Deac, a cucerit inimile spectatorilor şi juriului.

În semn de recunoaştere, conducerea oraşului, Consiliul Local din aceea vreme, a hotărât în anul 2001 acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Oraşului Şimleu Silvaniei fetiţei de 14 ani.