CAMPIONATUL MONDIAL DE KARATE SHOTOKAN

mai 28, 2019 | Administrator

Sala Polivalenta din Bucuresti a fost gazda celei de-a X-a editii a Campionatului Mondial de Karate Shotokan al Federatiei Mondiale de Shotokan, eveniment organizat de catre Federatia Romana de Karate si Comisia W.S.F. in perioada 24-26.05.2019.

Au luat parte mai mult de 1500 de sportivi din peste 40 de natiuni, care s-au intrecut in probe de kata individual si echipe si kumite sectiunile W.K.F. , SHOBU IPPON si SHOBU SANBON.

A fost un campionat puternic, cu sportivi foarte bine pregatiti, trei zile de foc avand in vedere ca au participat toate categoriile, de la copii pana la veterani.

Am participat la acest concurs cu doi juniori, respectiv Moldovan Alexandru si Ilinca Marius-Adrian, ambii legitimati la C.S.Omega si Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei, Alex antrenandu-se acum la Jibou cu instructorul Coste Calin. Amandoi sportivii au evoluat bine, astfel, Alexandru a obtinut doua medalii de bronz la categoria  -55 de kilograme Shobu Ipppon si Shobu Sanbon. Un pic mai solicitat a fost Marius, care a luptat la categoria +76 de kg. A avut un parcurs greu, cu meciuri foarte tari, dar pana la final a luat un aur la Shobu Sanbon si de trei ori bronz la Shobu Ippon., W.K.F. si Open.

Sunt mandru de evolutia baietilor, ma declar multuimit de rezultatele lor si le adresez sincere felicitari! La multi ani, din suflet, pentru Marius care, in 28 mai, serbeaza cea de-a 17-a aniversare! Deasemenea, tin sa multumesc parintilor acestora pentru incredere si pentru efortul lor, dar si celor care ne-au sprijinit.

Prof. Pop Gheorghe