Constantin Nicolae Takacs

A terminat ca şef de promoţie cursurile şcolii Generale Nr. 2 Şimleu Silvaniei cu media generală 10.00 şi tot cu aceleaşi strălucite rezultate cursurile liceului, actualmente Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu”.

În timpul liceului a participat la multe concursuri naţionale, judeţene şi interjudeţene (la mai multe discipline), clasându-se de fiecare dată pe unul din primele trei locuri, fiind premiat. A participat la trei olimpiade internaţionale, obţinând două medalii de argint şi una de aur la Olimpiada Internaţională de chimie din Germania (86 de ţări participante).

După absolvirea liceului în urma unor teste susţinute a fost admis, cu bursă, la cinci facultăţi de renume din SUA, optând pentru Universitatea Yale din localitatea New Haven, statul Connecticut, SUA. A terminat anul I cu rezultate maxime. Pe perioada vacanţei a fost cuprins într-un program de cercetare din Bruxelles în domeniul imunologiei. În anul II, semestrul II, a fost student la Paris, participând la cursuri şi susţinând examenele la 5 facultăţi, printre care şi Sorbona. Şi aici a obţinut rezultate maxime fiind apreciat excelent şi foarte bun.

În urma susţinerii unor examene este mediator în cadrul facultăţii pentru studenţii anilor I-IV la obiectele matematică şi chimie (toate ramurile).

A participat la un program de cercetare în domeniul geneticii la Universitatea Harvard – SUA, iar în anul 2018 a intrat într-un progam post-doctoral la Universitatea Stanford.