Ing. Ioan Cristian Bilţ

aprilie 16, 2020 | Administrator

Născut la 27 iunie 1948 în localitatea Făureşti, judeţul Maramureş, este unul dintre cetăţenii oraşului care şi-a marcat plenar prezenţa în viaţa colectivităţii şimleuane. Absolvent a Facultăţii de Industrializare a Lemnului din Braşov, încă din perioada de stagiatură dă dovada capacităţii sale organizatorice, a spiritului întreprinzător, participând la numeroase acţiuni de modernizare, raţionalizare, îmbunătăţire a fluxului tehnologic, invenţii şi inovaţii.

Din 1 iulie 1986 devine „şimleuan”, fiind numit Director la I.P.L. Zalău, Fabrica de Mobilă Şimleu Silvaniei, de care îşi va lega viaţa şi întreaga fiinţă. A reuşit în scurt timp să dea un nume şi renume acestei modeste făbricuţe, ajungând la ora actuală să facă din S.C. SIMEX o firmă de prestigiu atât pe plan naţional cât şi plan internaţional. Edificator este faptul că sub conducerea sa au funcționat cu rezultate excelente Grupul de Firme Simex, format din 7 firme, dintre care 5 pe teritoriul judeţului, asigurând ocuparea forţei de muncă sălăjene.

Ca o recunoaştere a meritelor sale incontestabile, a fost ales Vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (A.P.M.R.) şi Preşedinte al Grupului de Firme „SIMEX”. Este cetăţean de Onoare al oraşului Şimleu Silvaniei din anul 2001.