O nouă sală se sport la Şimleu Silvaniei

martie 22, 2011 | Administrator

salasportŞimleuanii vor avea, în cel mai scurt timp, o sală de sport modernă, în valoare de 3.033.538 de lei. Printr-o adresă înaintată Primăriei oraşului Şimleu Silvaniei, Compania Naţională de Investiţii înştiinţează că lucrările la sala de sport vor începe în data de 28 martie 2011. Obiectivul de investiţii “Sală de sport cu nivel de practică şcolară competiţională, teren de handbal şi 150 de locuri în tribune” va fi realizat pe strada Nicolae Bălcescu. Documentaţia necesară a fost depusă de mai bine de un an de zile, însă abia acum s-a reuşit obţinerea aprobărilor necesare demarării lucrării.

“Cei 5.500 de elevi din Şimleu Silvaniei merită şansa de a practica sportul în condiţii normale. Această investiţie nu este un moft, ea este o nevoie reală a oraşului nostru. Sper ca prin construirea acestei săli de sport să încurajăm mişcarea sportivă în rândul tinerilor. Îmi doresc ca această sală de sport să reprezinte o alternativă reală pentru elevi de petrecere a timpului liber în mod util şi mai ales sănătos”, a declarat primarul oraşului Şimleu, ing. Septimiu Cătălin Ţurcaş.

Deşi şcolile oraşului beneficiază toate de săli de sport, ele sunt improprii, mici, improvizate şi fără tribune. În aceste condiţii această investiţie reprezintă o necesitate reală a oraşului Şimleu.

Dat fiind faptul că o mare parte dintre şimleuani merg la sala de sport din Pericei, care este realizată tot prin acest program, iată că, prin amplasarea acesteia în centrul oraşului se vor crea condiţii de practicare a sportului de către toţi şimleuanii. În urma discuţiilor purtate cu firma care va executa lucrările de construire a acestui obiectiv de investiţii, există promisiuni şi speranţe ca lucrarea să fie finalizată în şase luni.

De menţionat faptul că autorităţile locale vor contribui la acest proiect doar cu fiinanţarea utilităţilor care implică branşamentele electrice, la gaz, apă şi canalizare, restul fiind subvenţionat de stat.