Victor Hexan

aprilie 16, 2020 | Administrator

Fără îndoială, șimleuanul Victor Hexan este unul dintre cei mai renumiți maseuri ai sportului din România, recunoscut atât la nivel național, cât și la nivel internațional, pentru activitatea sa desfășurată în cadrul Echipei Naționale de fotbal a României, ori alături de „U” Cluj.

Ca fotbalist notăm că a jucat alături de CFR Cluj, „Gloria” Șimleu Silvaniei, dar și de alte echipe. Ca fizioterapeut a fost alături de echipa Shakhtar Donetsk, fiind recomandat de căpitanul echipei, Anatoli Timoșciuk, și de antrenorul Mircea Lucescu.

Până în prezent, Victor Hexan a fost medaliat cu „Ordinul Muncii” de fostul președintele al Ucrainei, Viktor Iușcenko, și de fostul președinte al României, Traian Băsescu, care i-a acordat „Meritul Muncii” – clasa a III-a. Victor Hexan este cunoscut și datorită hobby-ului său de a cânta muzică populară și de petrecere. În anul 2010 și-a lansat albumul „Viața fotbalistului”. Prin toate aceste realizări a adus de-a lungul carierei sale un mare plus de imagine orașului său natal, motiv pentru care a și fost numit cetățean de onoare al orașului Șimleu Silvaniei.