Asfaltare de drumuri în Şimleu Silvaniei şi Cehei

septembrie 14, 2010 | Administrator

asfaltare2Primăria oraşului Şimleu Silvaniei a finalizat, azi  – marţi, 14 septembrie, a.c. – asfaltarea a 700 de metri de drum la intrarea în localitatea Cehei cu fonduri din bugetul local, investiţia însumând 140.000 de lei. Autorităţile locale intenţionează continuarea lucrărilor şi asfaltarea drumului până în centrul localităţii, în condiţiile în care, în zonă nu s-au mai efectuat lucrări de acest gen de peste 20 de ani.

“Asfaltarea a fost realizată de la intrarea în localitate până la pod şi intenţionăm să o continuăm până în centrul satului, având în vedere că drumul nu a beneficiat de reabilitări de mai bine de 20 de ani” a declarat primarul oraşului Şimleu Silvaniei, ing. Septimiu Ţurcaş.

Alte două străzi aflate pe lista de priorităţi ale autorităţilor locale sunt străzile Crasnei şi Teiului din Şimleu Silvaniei, prima dintre ele făcând legătura cu unul dintre cele două colegii ale oraşului, respectiv Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu”. De asemenea, pe drumul ce duce către Unitatea Militară urmează să fie aplicat încă un strat de asfalt, până în prezent fiind încheiată doar aplicarea stratului de uzură.

De menţionat că în anul în curs oraşul de sub Măgură a beneficiat de asfaltarea a peste 7 kilometri de drum, în cadrul unei finanţări de circa 2 milioane de lei, obţinute prin H.G. 577 prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, alţi 2 kilometri de drum urmând să fie asfaltaţi din aceeaşi finanţare. “Este vorba de un tronson de 2 kilometri la ieşirea din localitate până pe dealul Cehei, a unei alte porţiuni de 2 kilometri de drum judeţean de pe DJ 108 F, de la Fabrica de Şampanie până în vârful dealului Cehei precum şi a 3 kilometri de drum judeţean DJ 110 B, până la uzina de apă aflată la ieşirea către localitatea Bădăcin. În continuare urmează asfaltarea a altor 2 kilometri de drum judeţean aflaţi pe DJ 108 F”, a mai completat edilul oraşului, Septimiu Ţurcaş.