„Caiete Silvane” la Şimleu Silvaniei

octombrie 30, 2008 | Administrator

Revista de cultură a Sălajului „Caiete Silvane” a fost prezentată joi 30 octombrie 2008 la Şimleu Silvaniei, acţiunea având loc în sala de sedinţe a Primăriei Şimleu.

Întâlnirea, cu profesori şi iubitori de cultură din oraş, a fost una excelentă, datorită bunei organizări, ca de obicei, asigurate de primarul oraşului, ing. Septimiu Cătălin Ţurcaş şi de directorul Centrului Cultural din Şimleu Silvaniei, prof. Dumitru Corbeanu.

Cuvinte de apreciere la adresa revistei au fost rostite de către Dumitru Corbeanu, profesorul de limba română Octavian Guţu, precum şi de alţi vorbitori, bucuroşi de prezenţa „Caiete Silvane”.

Primarul Septimiu Ţurcaş a reiterat sprijinul constant pe care Primăria Şimleu Silvaniei îl acordă culturii sprijin care va exista în continuare pentru toate demersurile care vor pune în valoare istoria şi cultura judeţului şi a oraşului. Redactorul şef al revistei, dl. Dan Săuca şi d-na Ileana Petrean-Păuşan au prezentat revista „Caiete Silvane”, suplimentele editate în acest an de revistă, precum şi cărţi aparute la editurile „Caiete Silvane”, „Silvania” şi „Porolissum”. Un interes aparte a stârnit cartea „Bisericile de lemn din Sălaj”, fiind posibil ca în această toamnă cartea să fie lansată şi la Şimleu Silvaniei.

Revista „Caiete Silvane” apare lunar, fiind editată de Centrul Culturii Tradiţionale Sălaj, sub egida Consiliului Judeţean Sălaj, a Primăriei şi a Consiliului Local al Municipiului Zalău.