CAMPIONATUL MONDIAL DE KARATE AL W.S.F. – ALBENA -BULGARI

aprilie 16, 2024 | Administrator

În perioada 12-14 aprilie 2024, orașul Albena din Bulgaria a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente din lumea karate-ului. Campionatul Mondial a adunat aprope 500 de karateka din 23 de țări, fiecare trimițându-și cei mai buni sportivi.
România s-a remarcat cu o prestație remarcabilă, aducând acasă un impresionant total de 109 medalii. Lotul Național al României,condus de către Shihan ADRIAN POPESCU-SĂCELE, care este și președintele W.S.F. Mondial, a cucerit 28 de medalii de aur, 47 de medalii de argint și 34 de medalii de bronz, astfel ocupand locul 4 in clasament, Turcia avand numarul cel mai mare de medalii de aur.
Tinerii de la Clubul Sportiv “Omega” si Cercul de Karate al Clubului Copiilor, ambele din Simleu Silvaniei, sub îndrumarea profesorului Pop Gheorghe, si-au adus aportul. Bakai Patrik a reușit să obțină 3 medalii de bronz la WKF Kumite, Shobu Ippon și Shobu Nihon la categoria de vârstă 14-15 ani. De asemenea, el a câștigat medalia de argint la categoria Shobu Ippon open, 14-15 ani, și medalia de aur la echipe cadeti.
Filip Amira a fost un alt atlet remarcabil, aducând două medalii de bronz acasă pentru România, la categoria Shobu Ippon Open, 12-13 ani, și la echipe mini-cadete.
Cu aceste performanțe excepționale, Lotul României și-a întărit prestigiul în lumea karate-ului mondial și și-a demonstrat capacitatea de a forma și de a susține tinerele talente din acest sport.
Domnul profesor Pop Gheorghe ține să mulțumească pe acestă cale, tuturor celor care i-au sprijinit în acest demers și deasemenea părinților celor doi sportivi șimleuani.

Studentă la F.S.P.A.C. de la U.B.B. Cluj Napoca,
Tania-Maria Pop