Casa de Cultură modernizată cu 3 milioane de lei

iunie 29, 2009 | Administrator

casadeculturaProiectul prin care Primăria Şimleu Silvaniei intenţionează să reabiliteze şi să modernizeze Casa Orăşenească de Cultură a fost selectat, între primele patru la nivel naţional, pentru etapa I de finanţare de către Compania Naţională de Investiţii (CNI) pe Programul Prioritar Naţional de Reabilitare, Modernizare şi Dotare a Aşezămintelor Culturale. Programul respectiv este unul dintre cele mai noi demarate de Compania Naţională de Investiţii şi vizează facilitarea accesului populaţiei din micile centre urbane la evenimente culturale.

După predarea proiectului către CNI, urmează organizarea licitaţiei în vederea desemnării constructorului, valoarea investiţiei fiind estimată la 3 milioane de lei.

„Sunt foarte bucuros că suntem între primele patru oraşe alese la nivel naţional pentru a primi sprijin financiar pentru reabilitarea Caselor de Cultură. Accesul la cultură este important pentru viaţa unei comunităţi, iar noi vrem să oferim şimleuanilor un aşezământ cultural unde să poată fi desfăşurate evenimente culturale în cele mai bune condiţii”

a declarat primarul oraşului Şimleu Silvaniei, ing. Septimiu Cătălin Ţurcaş.

Lucrările vor fi demarate în această vară şi vor include schimbarea acoperişului, renovarea interiorului, înlocuirea pardoselii şi a scenei, achiziţionarea unui nou sistem de sonorizare şi lumini.

De asemenea, va fi asigurat şi un sistem de încălzire modern, Casa de Cultură fiind încălzită, până acum, doar cu ajutorul a două sobe de teracotă. Alte lucrări sunt prevăzute pentru curtea interioară, aceasta urmând să fie refăcută pe două niveluri şi pavată cu plăci.