CS PHOENIX Şimleu Silvaniei – CS RAPID Bucureşti = 3 – 1 (23, 22, -19, 20)

octombrie 31, 2009 | Administrator

Demult nu i-am mai văzut pe şimleuani jucând cu atâta dăruire într-un meci oficial, făcând abstracţie de renumele echipei Rapid Bucureşti ! Tonul l-a dat antrenorul şi jucătorul – căpitan de echipă, Mircea Abraham, cel care a avut o prestaţie de zile mari în terenul de joc, ca pe vremurile lui de glorie sportivă, mobilizându-şi exemplar coechipierii în fiecare moment al partidei. Pe acest fond psiho-pedagogic, coroborat cu încurajarea unui public entuziast, ai noştri au obţinut o victorie, pe cât de preţioasă, pe atât de meritată, după 96 de minute de la fluiereul de începere. A fost un joc dârz, de angajament total de o parte şi de alta a fileului, cu răsturnări spectaculoase de scor şi cu multă incertitudine asupra echipei învingătoare.

Meciul a debutat promiţător pentru gazde ( scor 3-0), dar, oaspeţii nu s-au lăsat intimidaţi, conducând în trei rânduri: 6-5, 7-6 şi 9-8. In continuare, aplombul sălăjenilor a dat roadele scontate, pentru că cele patru-cinci puncte avans (14-10, 17-12, 20-15), le-au facilitat câştigarea setului întâi, chiar dacă s-a petrecut numai la limită: 25- 23. Prima parte a setului secund a fost controlată autoritar de bucureşteni: 6-0, 10-1, 16-7) , spre surprinderea şimleuanilor. Totuşi, ai noştri au reuşit să egaleze şi, chiar, să conducă cu 20-19 (!), în urma unui joc de toată lauda, punctând de şase ori consecutiv, atunci când la serviciu era Ilieş, iar în linia întâi, Abraham, Kiraly şi Silaghi.

Finalul a aparţinut gazdelor, care, s-au impus cu scorul de 25-22.

Rapidiştii n-au fost prea afectaţi, văzându-se conduşi cu scorul de 2-0 la seturi. Profitând de o oarecare oboseală a gazdelor (?!), ei şi-au organizat bine jocul şi, punctând clar la nouă-zece puncte diferenţă (15-6, 18-9, 23-13), au reuşit să câştige setul de onoare, cus corul de 25-19. Cel de-al patrulea set a fost, iarăşi, dramatic, semănând cu cel secund. In prima parte s-au aflat în avantaj oaspeţii : 8-5, 13-9, 15-11. Apoi, gazdele, cu Silaghi la serviciu şi cu Harlişca, Kis şi Ilieş la fileu, au luat conducerea cu 16-15, după cinci puncte la rând. Distanţându-se, detaşat (23-18), şimleuanii şi-au adjudecat ultimul act, cu scorul de 25-20.

Ioan Puşcaş – preşedintele CS Phoenix, declara după meci:

„Este a patra victorie consecutivă, obţinută în faţa echipei cu cea mai bună cotare valorică. Pe ansamblu, cu multă ambiţie, fiecare jucător şi-a adus contribuţia la această izbândă şi remarc întreaga echipă, din acest punct vedere. Se observă o creştere calitativă a jocului, pe măsura derulării campionatului .Liderul echipei este Abraham, care, prin experienţa acumulată, trage echipa după el, dând o nouă dimensiune şi valoare jocului acesteia. Suntem, totuşi, deficitari la preluarea mingii, lucru care afectează jocul combinativ, dar şi la apărare şi dublaj. De aceea, vom insista mai mult, la antrenamente, pentru a le corecta. ţin să mulţumesc publicului spectator pentru încurajările frenetice, dar şi Primăriei, prin dl.ing.Septimiu Cătălin Ţurcaş – primarul oraşului Şimleu Silvaniei, pentru sprijinul acordat, atât pentru echipa mare, cât şi pentru cea mică. În plus, amintesc faptul că, din iniţiativa domnului primar Ţurcaş a luat fiinţă echipa cadeţilor, cea care va asigura viitorul echipei Phoenix”.

Teofil Chiş – director tehnic şi Mircea Abraham – antrenor principal, au aliniat pe întregul parcurs al partidei, următoarea formaţie: Andrei Harlişca, Kis Gabriel, Vasile Ilieş, Mircea Abraham – căpitan de echipă, Kiraly Andras şi Mihai Silaghi.

Foarte bun arbitrajul brigăzii : Răzvan Lupuţan – principal (Baia Mare), Dan Buhăţel – secund (Cluj-Napoca), Marin Ştefan – scorer (Şimleu Silvaniei), Viorel Lucaciu şi Ionuţ Buciu – asistenţi (ambii din Zalău).

Sâmbătă, 7 noiembrie a.c., şimleuanii vor juca, în deplasare, cu echipa Universitatea Timişoara.

Prof. Marin ȘTEFAN,

Publicist, Șimleu Silvaniei