CS PHOENIX Şimleu Silvaniei – CS UNIVERSITATEA Timişoara = 1-3 (-20,-22,14,-15)

ianuarie 16, 2010 | Administrator

În tabăra şimleuană s-a creat un vădit interes pentru acest meci important, un adevărat derby, ultimul pe teren propriu din cadrul fazei I a actualului Campionat Naţional al Diviziei A 2 de volei. Se avea în vedere o revanşă de prestigiu (scor 0-3, la Timişoara), prin care să se consolideze poziţia a doua în clasamentul Seriei Vest. Din păcate, toate aşteptările sălăjenilor au fost zădărnicite prin această înfrângere dureroasă, după 93 de minute de înfruntare sportivă, ai noştri reuşind doar setul de onoare !

Credem că, pauza de o lună, prilejuită de sărbătorile de iarnă, n-a fost bine „administrată” şi, iată, echipa noastră a înregistrat cea de-a doua înfrângere consecutivă. şi, aceasta, pe un fond de joc apatic, cu greşeli la serviciu şi la preluarea mingii, dar şi cu multe nereuşite în atac şi la blocaj. În schimb, echipa profesorului Sorin Grădinaru, destul de dezinvoltă şi cu un Albert Balint în formă deosebită, a ştiut să gestioneze mai bine jocul şi, nesperat, să evite intrarea în setul decisiv (al cincilea), după revenirea spectaculoasă a localnicilor în actul al treilea.

Asadar, în primul set, la scorul de 14-11, se părea că gazdele sunt pe drumul cel bun, dar s-au văzut egalate la 16. În plus, ele au cedat iniţiativa oaspeţilor, care, distanţându-se la cinci puncte (22-17, 23-18 şi 24-19), au câştigat cu 25-20. Setul al doilea a avut, aproape, acelaşi istoric: 15-11 şi 17-13 pentru ardeleni, după care egalitate la 19. Realizând 21-19 şi 24-21, bănăţenii şi-au adjudecat greu setul (28 de minute !), cu 25-22.
Totuşi, această stare negativă de lucruri i-a mobilizat exemplar pe şimleuani, care s-au impus clar în setul al treilea ( scor 25-14), după un parcurs excelent: 10-3, 16-6 şi 23-11. Paradoxal, ai noştri n-au mai fost în stare să etaleze aceeaşi prestaţie eficientă în setul al patrulea, pentru a duce meciul în prelungiri, văzându-se şi ei conduşi zdrobitor pe tabela de scor. Astfel, după 19-10, 23-13 şi 24-14, timişorenii şi-au adjudecat setul cu scorul de 25-15, spre dezamăgirea totală a suporterilor şimleuani.
Directorul tehnic Teofil Chiş şi antrenorul Mircea Abraham au utilizat formaţia: Andrei Harlişca ( Radu Predescu ), Kiraly Andras, Eugen Ilieş, Mircea Abraham – căpitan de echipă, Kis Gabriel ( Constantin Pantea ) şi Mihai Silaghi.
Au condus arbitrii: Cristian şanta – principal, Victor şimon – secund (ambii din Cluj-Napoca), Marin Ştefan – scorer (Şimleu Silvaniei), Viorel Lucaciu şi Mircea Bărdaşu – asistenţi (ambii din Zalău).
Sâmbătă, 23 ianuarie a.c., şimleuanii vor juca, în deplasare, cu echipa CNMB Râmnicu Valcea.

Prof. Marin ȘTEFAN,

Publicist, Șimleu Silvaniei