CSS 2 BogdanLact Baia Mare – CS PHOENIX Şimleu Silvaniei = 0 – 3 (-14, -27, -22)

octombrie 17, 2009 | Administrator

Configuraţia Seriei A2 Vest a suferit modificări, prin retragerea echipei CNE LAPI Dej şi înscrierea formaţiei Clubului Sportiv Şcolar nr 2 din Baia Mare. Astfel, şimleuanii s-au pregătit şi s-au deplasat în capitala Maramureşului numai cu gândul la victorie, având în vedere experienţa lor competiţională. Singura dificultate o reprezenta absenţa unor jucători, din motive diverse. În acest context, lotul şimleuanilor s-a rezumat la opt persoane (!), din care a făcut parte şi conducerea: Ioan (Onuţ) Puşcaş – preşedintele clubului, Teofil Chiş – directorul tehnic şi Mircea Abraham – antrenorul echipei. Cu toate acestea, ai noştri au obţinut victoria scontată după, doar, o oră de joc efectiv.

Ei au întâmpinat o rezistenţă dârză din partea tinerilor voleibalişti băimăreni în setul al doilea, pe care l-au câştigat, cum spuneam, datorită plusului de experienţă competiţională.
Primul set a fost adjudecat uşor de oaspeţi (25-14, după un sfert de oră de joc), beneficiind de avansul de opt-nouă puncte: 13-5, 16-8, 21-12. Setul secund, însă, a fost de-a dreptul dramatic, prin evoluţia scorului. Fiecare combatantă a fost la conducere pe tabela de scor, s-a văzut egalată, revenind, apoi, în avantaj. În schimb, spre final,de la un punct diferenţă (19-20), sălăjenii s-au văzut în imposibilitatea câştigării acestui act: 19-24 ! Cum-necum, ai noştri s-au mobilizat exemplar şi – cu Harlişca la serviciu, cu Kis, Abraham şi Năstase la fileu – au egalat la 24, impunându-se, apoi, în prelungiri cu 29-27 ! Aşadar, spre meritul lor, şimleuanii au anulat şase mingi de set gazdelor, demoralizându-i pe maramureşeni. Aşa se face că ei n-au mai rezistat presiunii oaspeţilor, care , acumulând trei-patru puncte în partea a doua a setului al treilea (14-11, 17-14, 22-18), au câştigat cu 25-22.
Teofil Chiş – directorul tehnic al clubului şimleuan, declara:
“A fost o victorie meritată, pentru care felicit întreaga echipă. Cu excepţia setului doi (greşeli de preluare, pe un fond de subestimare a adversarului), am controlat în permanenţă jocul. Totuşi, tinerii jucători băimăreni, pentru vârsta şi nivelul lor, joacă bine. Ne-au lipsit câţiva jucători cu probleme familiale, iar cadeţii cu dublă legitimare s-au deplasat la Topliţa. Pe ansamblu, cred că jucăm – de la meci, la meci – mai bine, fapt îmbucurător şi dătător de speranţe, peste două săptămâni, în întâlnirea cu principala contracandidată la titlu, Rapid Bucureşti”.
La şimleuani au jucat: Ionuţ Silaghi, Andrei Harlişca, Kis Gabriel, Mircea Abraham – căpitan de echipă, Radu Năstase şi Eugen Ilieş.
Au condus corect, arbitrii: Paul Culda – principal (Cluj-Napoca) şi Vasile Tănăsescu – secund (Sibiu).
Sâmbătă, 24 octombrie a.c., echipa Phoenix va sta. Va juca, acasă (Sala de sport a Grupului şcolar Agricol “Ioan Ossian”), în data de 31 octombrie 2009, cu Rapid Bucureşti.

Prof. Marin ȘTEFAN,

Publicist, Șimleu Silvaniei