CUPA SIMLEULUI – KARATE SHOTOKAN

mai 17, 2022 | Administrator

Duminica, 15.05.2022, Sala de sport Magura a orasului Simleu Silvaniei, a fost gazda celei de-a XXII-a editii a Cupei Simleului la Karate Shotokan, eveniment organizat de C.S. Omega in parteneriat cu Primaria Simleu, D.J.S.Salaj si Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei.

Dupa mai bine de doi ani in care activitatea competitionala a fost drastic ingradita datorita pandemiei, duminica, competitia a adus impreuna aproape 100 de karateka din Maramures, Bihor si Salaj, care s-au intrecut in probe de Kumite, sectiunile W.K.F. si Shobu Ippon.

In deschidere, gazdele au oferit musafirilor secvente din editiile anterioare si ca sa fie marcata oficial editia din acest an, cuvantul de inceput l-a avut primarul orasului nostru, domnul avocat Cristian-Mihai Lazar. Fost practicant de karate in copilarie si mai tarziu performer in echipa de volei a orasului s-a simtit bine printre noi si ne-a asigurat de sprijinul sau in actiunile la care vom participa.

Echipa simleuana a fost cea mai numeroasa, dupa cum era de asteptat. Lotul a fost alcatuit din 30 de sportivi ai Clubului Sportiv Omega, dar si de la Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei.

Maramuresul a fost reprezentat de sportivi de la C.S. Condor din Baia Mare, C.S. Mihai Sho din Tg. Lapus si C.S. Umbra din Baia Sprie. Din Bihor au venit sportivi de la C.S. Good Dragon din Marghita, iar din Salaj, pe langa delegatia simleuana, au participat si sportivi da la C.S. Coste din Jibou.

Au arbitrat responsabil Demyen Geza, Coste Calin, Mihalcea Stelian, Szentgyorgyi Silvia, Baintan Catalin, Abagiu Tudor si Gal Nicolae, supervizati de sensei Duta Viorel, presedintele A.N.A.K. 7 Dan Karate Shotokan.

Gazdele au rasplatit efortul sportivilor cu diplome, medalii si trofee. Trofeele au fost oferite de catre D.J.S. Salaj, partenerul nostru de multi ani.

La finalul competitiei, salajenii contabilizau 16 locuri I, 15 locuri II si 13 locuri III, astfel,  locuri I au obtinut urmatorii: Brailoiu Sabina, Jozsa Patrick, Rosan Ionel, Orgovan Krisztian, Veres Luca, Chis Imre, Filip Amira (2), Pop Maia, Bakai Patrick, Pasca Antonio(2), Chereches Marius(2) si Gal Nicolae(2).  Pe locul doi s-au situat: Gui Iulia, Olteanu Marina, Bede Alexander, Rosan Casian, Rusan Alexandru, Mak Szilard, Toma Medeea(2), Ratiu Iann, Sumalan Denis(2), Bal Matei, Gal Nicolae, Ciurte Petra si Ciurte Lucian. Au obtinut locuri III : Retean Anabela, Pop Matei, Silaghi Tudor, Butcovan Sorin, Bal Luca, Rosan Darius, Borz Darius, Sabo Alexia(2), Ciurte Petra, Szilaghi Andreea(2) si Ratiu Iann.

Un palmares deosebit, copii bine pregatiti si dornici de competitie.  Ii felicitam sincer pe toti, gazde si musafiri si sa nu uitam ca o delegatie de trei sportivi va reprezenta Simleul la Campionatul European de Karate ce se va desfasura la finele acestei saptamani in statiunea Varna din Bulgaria.

Multumim parintilor pentru implicarea lor in buna desfasurare a tuturor activitatilor noastre, pentru sprijinul nemijlocit alocat copiilor in evolutia lor in tainele karate-ului.

Prof. Pop Gheorghe

6 Dan Karate Shotokan