CUPA SIMLEULUI – KARATE SHOTOKAN

mai 21, 2019 | Administrator

Duminica, 19.05.2019, sala de sport “Magura” a orasului Simleu Silvaniei, a gazduit editia cu numarul XXI a traditionalului turneu regional de karate “Cupa Simleului”, eveniment la care au participat peste 140 de sportivi de la cluburi din Maramures, Bihor, Satu Mare si Salaj.

Actiunea se regaseste in Calendarul D.J.S.T. Salaj si a fost organizata de catre Clubul Sportiv Omega in colaborate cu Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei. Gazdele au oferit premii constand in trofee, medalii si diplome, iar inainte de concurs sportivii au putut viziona demonstratii de karate de la editiile precedente.

Probele de concurs au fost de kumite WKF pentru categoriile de incepatori si avansati si Shobu Ippon doar pentru avansati, iar toate meciurile au decurs intr-o desavarsita atmosfera de fair-play.

In deschidere ne-am bucurat de prezenta primarului simleuan, Septimiu Turcas, un sustinator convins al sportului, care a incurajat toti sportivii, iar musafirilor le-a urat un sincer bun-venit in urbea noastra.

Salajul a aliniat un lot de 31 de sportivi de la C.S.Omega si Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei si 6 sportivi de la  C.S.Coste din Jibou, care pana la finalul concursului au obtinut nu mai putin de 15 medalii de aur, 15 de argint si 14 de bronz.

Locuri I au obtinut simleuanii: Vavrita Alexia, Pop Maia, Croitoru Cezar, Bede Alexander, Bal Luca, Ilinca Cristian, Huluban Antonio, Ratiu Iann, Cosma David, Bal Matei, Albu Mario(2), Ilinca Marius(2) si Chis Imre din Jibou. Pe locurile II au urcat: Sabo Alexia, Toma Medeea, Filip Amira, Rad Ioana, Costea Ana, Pop Tania(2), Deac Rares, Teusdea Bogdan, Leonetti Mario, Cionca Gabriel, Albu Mario si Gal Nicolae(2), din Simleu si Ciurte Mara din Jibou. Locurile III au revenit urmatorilor sportivi: Barth Alexandra, Moisi Diana, Bancsik Alexandru, Mandel Krisztian, Cionca Gabriel, Chereches Marius, Gal Nicolae si Albu Mario din Simleu, iar din Jibou: Ciurte Petra, Ciurte Mara, Jecan Andrei, Petrean George si Moldovan Alexandru.

Un palmares impresionant pentru salajeni, o evolutie deosebita a sportivilor nostri, drept pentru care le adresam felicitari sincere si mult succes in pregatire, iar celor care se deplaseaza la Bucuresti la Campionatul Mondial de Karate Shotokan le dorim multa bafta si medalii multe.

Am beneficiat de un arbitraj prompt si eficient, sportivi bine pregatiti si un public spectator mobilizator dar si foarte civilizat, cu alte cuvinte o actiune reusita, o adevarata sarbatoare martiala simleuana si toate astea sunt rodul unei experiente acumulate in cei 21 de ani de activitate competitionala.

Prof. Pop Gheorghe