KARATE – “CUPA CRISSIUS”

mai 14, 2019 | Administrator

In perioada 10-12.05.2019, s-a desfasurat editia cu numarul XL, a traditionalei intreceri interdisciplinare internationale “ CUPA CRISSIUS”, eveniment organizat de catre Clubul Copiilor din Chisineu-Cris si care aduna in fiecare an mii de competitori, la toate probele de concurs, atat din tara cat si din mai multe state europene.

Intrecerea de karate a reunit peste 500 de sportivi-karateka de la 25 de palate si cluburi ale copiilor, scoli si cluburi sportive din Romania, dar si din Ungaria, Serbia si Republica Moldova.

Probele de concurs au fost kata si kumite individual si s-au desfasurat sambata, 11.05.2019, in sala de sport a orasului Chisineu-Cris, incepand cu orele 10.00 si terminandu-se aproape de miezul noptii.

Delegatia salajeana la acest amplu eveniment martial de nivel international, a fost cea a Cercului de Karate al Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei, formata din 9 sportivi, condusi de subsemnatul.

Sportivii nostri s-au comportat neasteptat de bine, avand in vedere talia intrecerii, au dat dovada de maturitate, stapanire de sine, rabdare si multa dorinta de a cuceri cat mai multe locuri pe podium. Rezultatele lor confirma si de aceasta data calitatea pregatirii si dorinta lor de progres si afirmare.

Au obtinut medalii de aur: Filip Amira(2)  8-9 ani, Pop Maia(2) 10-11 ani, Pop Tania(2) 16-17 ani, Chereches Marius 12-13 ani, Albu Mario 14-15 ani si Ilinca Marius(2) la 16-17 ani. Argint : Toma Medeea 8-9 ani, Chereches Marius 12-13 ani si Vaida Ionut 14-15 ani. Un singur bronz a fost obtinut de catre Vaida Ionut 14-15 ani.

Foarte aproape de medalie a fost si Cionca Gabriel, care a avut o categorie foarte numeroasa si s-a situat doar pe locul IV la ambele categorii.

Am obtinut 10 trofee si 10 medalii de aur, 3 de argint si un bronz intr-o intrecere internationala complexa la care care au participat o multitudine de stiluri de karate, atat din tara cat si din strainatate. Am trecut peste toate aceste bariere etaland o tehnica eficienta, dovada si cele 4 duble de aur, fiecare la proba lui dar si la open, nici diferenta de kilograme nu a fost o bariera pentru sportivii simleuani.

Dintre toate loturile prezente, rezultatele noastre ne-au propulsat pe un mai mult decat onorabil loc 4 in ierarhia generala, conform declaratiei organizatorilor, loc ce ne onoreaza atat clubul, cat si orasul si judetul.

Felicit din suflet sportivii simleuani, le multumesc parintilor pentru implicarea de care dau dovada de fiecare data !

Succes pe mai departe !

Prof. Pop Gheorghe

0740520239