KARATE- CUPA PERFORMANTEI

iunie 18, 2019 | Administrator

Sambata, 15 iunie a.c. , in sala de sport ”Magura” a orasului Simleu Silvaniei, s-a desfasurat cea de-a XXI-a editie a turneului de karate “Cupa Performantei”. Evenimentul se regaseste in Calendarul M.E.N, C.A.E.J. Salaj 2019, la pozitia cu numarul 44 si a fost organizat de Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei impreuna cu partenerii.

Pentru mine acest concurs are o insemnatate deosebita, este implinirea unei dorinte mai vechi si anume aceea de a introduce aceasta arta martiala deosebita in invatamantul nonformal. Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei este singura institutie scolara din judet care promoveaza karate-ul si o face cu succes de mai bine de 20 de ani.

Am inceput cu o jumatate de catedra, dar la care am avut inscrieri pentru mai bine de doua catedre, cursurile fiind total gratuite, iar copiii dornici de miscare. Peste cativa ani am trecut la o norma intreaga, prezenta a fost in continuare numeroasa, iar performantele au fost o urmare fireasca a efortului nostru. Am realizat numeroase parteneriate ce ne-au oferit deschidere si multiple participari la actiuni specifice cercului nostru.

Impreuna cu colegi de la palate si cluburi ale copiilor din Oradea, Arad, Timisoara , Resita, Petrila, Bucuresti, Buftea si multi alti parteneri, organizam turnee si competitii care angreneaza anual mii de copii din tara si chiar invitati din alte tari, le oferim concursuri de inalta tinuta numai bune sa-i formeze pentru marea performanta.

Pentru cercul nostru de karate, Cupa Performantei reprezinta principalul mijloc de evaluare la final de an scolar la care au acces toate grupele cercului, concursul avand atat sectiune pentru avansati, cat si pentru incepatori.

Copiii nostri au evoluat foarte bine, au cucerit medalie dupa medalie, iar la final se situau detasat in fruntea loturilor participante cu 40 de medalii obtinute; 11 de aur, 13 de argint si 16 de bronz. S-au remarcat in mod deosebit: Sabo Alexia, Toma Medeea, Croitoru Cezar, Ambrus Matei, Bal Luca, Bakai Patrik, Ilinca Cristian, Bal Matei si Ilinca Marius, dar si ceilalti s-au evidentiat prin evolutii bune si meciuri spectaculoase.

Cu toate ca urmeaza multasteptata vacanta, o parte dintre noi vor avea activitati si peste vara. In prima zi din iulie vom merge la Marghita pentru 7 zile, unde au loc zilnic doua antrenamente in aer liber, recuperare in apa termala, iar la final o intrecere amicala. Tot in iulie urcam la Comandau, in Covasna, o baza montana deosebita, prielnica pregatirii in aer liber. August inseamna Grecia, pe care fiecare o asteapta cu nerabdare, Marea Egee e deosebita. Statiunea montana Balvanyos marcheaza finalul de vacanta activa si revenirea in sali incarcati cu forte proaspete.

Le urez o vacanta minunata tuturor elevilor nostri, dar nu inainte de a-i felicita pentru toate realizarile lor din anul scolar care se incheie.

Prof. Pop Gheorghe