Karate- Cupa Simleului editia a XX-a, 15.04.2018

aprilie 17, 2018 | Administrator

Sala de sport “Magura” a orasului Simleu Silvaniei a fost gazda celei dea XX-a editie a traditionalei competitii de Karate Shotokan “CUPA SIMLEULUI”, un eveniment devenit traditie si multasteptat de simleuani !

Organizatorii concursului sunt C.S.Omega si Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei in colaborare cu D.J.T.S. Salaj si cu sprijinul Primariei din Simleu Silavaniei.

Acest eveniment a reunit aproape 150 de karateka din judetele Maramures, Bihor, Satu Mare si Salaj, care s-au intrecut in probe de kumite individual, sectiunile W.K.F. si Shobu Ippon, atat la categoria sperante(incepatori), cat si la consacrati(avansati).

A fost un regal de Karate care a durat in jur de 7 ore dar la care a domnit fair-play-ul si spiritul martial, cu un public numeros dar civilizat si rabdator, care a incurajat toti sportivii si le-a rasplatit cu aplauze evolutia de pe tatami .

In deschidere, dupa intonarea Imnului Romaniei, primarul orasului Simleu Silvaniei, ing. Septimiu Turcas, care a tinut sa fie alaturi de noi la acest eveniment, a incurajat sportivii, le-a urat succes si i-a felicitat pentru entuziasmul cu care se prezinta la astfel de actiuni si pentru faptul ca practica acest sport.

La final gazdele au rasplatit efortul competitorilor cu trofee, medalii si diplome, oferite in cadru festiv spre marea satisfactie mai ales a celor mai mici participanti.

Echipa salajeana a aliniat la start 40 de karateka de la Clubul Copiilor si C.S. Omega din Simleu Silvaniei si de la C.S. Coste din Jibou, care au evoluat foarte bine si care pana la finele competitiei au obtinut 8 medalii de aur, 12 de argint si 19 de bronz. Un palmares impresionant avand in vedere ca o parte din concurenti se aflau la primul contact cu un asemenea concurs .

S-au remarcat printr-o prestatie deosebita urmatorii : Toma Medeea, Brailoiu Sabina,  Croitoru Cezar, Balog Raul, Cosma David(2), Ilinca Marius (2), care au obtinut locuri I, dar si Iacobhazi Teodora, Kulcsar Hunor, Corbeanu Catalin, Bakai Patrik, Pasca Antonio, Mandel Krisztian, Cionca Gabriel, Bal Matei, Chereces Marius si  Gal Nicolae(3), care au obtinut locuri II.

Au arbitrat fara repros: Takacs Mihaly, Demyen Geza, Herteg Ioana, Petrut Daniel, Coste Calin, Mihalcea Stelian, Szentgyorgyi Silvia, Ardelean Mihai si Radu Paula, aceasta din urma fiind delegata de catre Federatia Romana de Karate sa arbitreze si la Campionatul Mondial de Karate Shotokan da la Istanbul, la care vom participa la finele acestei saptamani. Au supervizat competitia sensei Duta Viorel, presedintele A.N.A.K. si subsemnatul in calitate de gazda si de presedinte al Comisiei de Arbitraj .

Felicit sincer intreg lotul salajean si acelasi timp tin sa multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi !

 

Prof . Pop Gheorghe

Tel. 0740520239