La Şimleu Silvaniei încep lucrările de primăvară

martie 22, 2011 | Administrator

Din această săptămână, în oraşul Şimleu Silvaniei încep acţiuni ample de curăţenie stradală.

„În acest moment, gradul de curăţenie din oraş nu este unul care să ne mulţumească, ţinând cont că anotimpul rece a fost destul de greu iar cantitatea de antiderapant de pe carosabil este considerabilă. Am cerut firmei care se ocupă de salubrizarea oraşului să demareze acţiuni mai complexe de curăţenie”,

a declarat Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei.

Pentru desfăşurarea activităţilor de curăţenie stradală s-a întocmit un program de intervenţie. În această săptămână, lucrările de curăţenie se vor efectua pe străzile Partizanilor, Ion Creangă, Carpaţi, Mioriţei, Gheorghe Lazăr, Mihail Kogalniceanu, George Coşbuc, Aleea Tineretului şi în Parcul Mare. Lucrările de curăţenie presupun măturarea, colectarea şi transportarea nisipiului de pe carosabil, trotuare şi parcări şi apoi spălarea acestora. De menţionat este că acestea se vor desfăşura pe timpul nopţii, în intervalul orar 22.00 – 6.00 .

Primarul Septimiu Ţurcaş a precizat că în perioada imediat următoare va demara o acţiune de curăţenie pe malul Crasnei, dar şi activitatea de refacere a covorului asfaltic al străzilor afectate de sezonul rece (podul de la Mat şi cel din centrul oraşului, precum şi în alte zone) şi aplicarea stratului de uzură pe străzile Sadoveanu şi Simion Bărnuţiu.