Lucrări la Spitalul Orăşenesc Şimleu

septembrie 29, 2010 | Administrator

Primăria oraşului Şimleu Silvaniei a iniţiat un proiect de reabilitare a unui corp de clădire din cadrul spitalului orăşenesc cu fonduri din bugetul local însumând 250.000 de lei plus TVA. „Este vorba de corpul B al clădirii, cel mai mare corp al spitalului, în acest moment executându-se lucrările de schimbare integrală a geamurilor cu tâmplărie PVC, izolare exterioară cu polistiren şi refacere acoperiş”, a declarat primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.

Totodată autorităţile locale au obţinut o finanţare de 3,1 milioane de lei prin intermediul Programului Operaţional Regional POR, axa 3.1., în vederea modernizării ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Şimleu Silvaniei, respectiv a corpului D.

În cadrul proiectului s-au făcut achiziţiile serviciilor de dirigentare de şantier, audit, publicitate şi informare iar licitaţia pentru execuţia lucrărilor de construcţii va avea loc în data de 1 octombrie 2010.

 „Contractul de finanţare este semnat, implementarea proiectului este începută, achiziţionarea serviciilor de proiectare şi avizele fiind obţinute în anul 2009. în momentul de faţă ne aflăm în stadiul licitaţiei în vederea achiziţionării lucrărilor de construcţie şi instalaţie”,

a explicat primarul Septimiu Ţurcaş.

Programul Operaţional Regional POR, axa 3.1 îşi propune îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi repartizarea teritorial – regională echilibrată a acestora pe teritoriul ţării, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.