Lucrările de reabilitare a reţelelor de apă din Şimleu Silvaniei se apropie de final

octombrie 21, 2010 | Administrator

Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, a avut ieri, 20 octombrie 2010 o întâlnire de lucru în cadrul căreia a fost analizată evoluţia lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi apă uzată. La întâlnire au participat Compania de Apă Someş SA, în calitate de titular de proiect, constructorul şi consultantul lucrărilor.

 „Împreună am convenit că lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi apă uzată pot fi finalizate până la finele acestui an. În acest moment, mai sunt de executat lucrări pe o porţiune de 700 de metri în ce priveşte reţeaua de apă, iar în privinţa canalizării au mai rămas aproximativ 50 de metri. Cele şapte staţii de pompare a apei uzate prevăzute în proiect, lucrările de reabilitare sau, după caz, de înlocuire a acestora vor fi finalizate anul viitor. Sper că locuitorii Şimleului vor înţelege disconfortul temporar creat de execuţia lucrărilor şi vor mai avea puţină răbdare. Odată finalizate aceste lucrări, vom reface şi covorul asfaltic”

a declarat primarul Septimiu Ţurcaş.

Lucrările se desfăşoară în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din Cluj şi Sălaj”, confinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Suma alocată Şimleului este de 12.550.000 euro. În proiect este prevăzută extinderea şi reabilitarea reţelei de apă pe un segment de 9,6 kilometri, iar în ceea ce priveşte reţeaua de canalizare sunt prevăzute lucrări pe o distanţă de 13 kilometri. De asemenea, şapte staţii de pompare a apei uzate vor fi reabilitate. Ultima parte a proiectului se referă la reabilitarea staţiei de epurare.