Meci UTA Arad – FC Silvania Șimleu Silvaniei

aprilie 2, 2010 | Administrator

1Ziua de 2 aprilie 2010 a adus un moment istoric şi de gală pentru oraşul nostru. Pe stadionul “Francisc Neumann” echipele FC Silvania şi UTA Arad şi-au disputat meciul din cadrul etapei a XXII-a.
Echipa condusă de Dacian Nastai a evoluat plină de ambiţie şi curaj, în faţa a aproximativ 4000 de oameni, şi a unei echipe cu puterice dorinţe de promovare în liga A.

Cu toate că meciul s-a desfăşurat în nocturnă, pe terenul unei echipe cu un vast palmares fotbalistic, FC Silvania a jucat curajos şi s-a aflat de mai multe ori “la un pas” de deschiderea scorului, prin fazele create de Dan Văscan, Ionuţ Dănilă, George Petcuţ şi Ciprian Brata.

6Scorul a fost deschis de gazde în minutul 33 prin Adrian Drida, care a înscris dintr-o lovitură liberă în timp ce portarul Gabor încă aranja zidul aşteptând fluierul arbitrului.
Egalarea mult aşteptată a venit în minutul 60 când în urma unui contraatac fulger, Dumitru Muntean a reuşit să îl lanseze pe Ionuţ Dănilă, care a înscris de la 15 metri cu un şut la colţul lung cu ajutorul barei, reducând la tăcere un stadion de 4000 de persoane în timp ce micul grup de suporteri din şimleu, din galeria Legiunea Măgura revenea la viaţă.
Visul a ţinut doar 12 minute proaspătul introdus Ioan Nădăban înscriind cu un şut la colţul lung la o fază lucrată de Tobă şi Pecarov.

Scorul final a rămas 2-1 pentru gazde la un meci în care a ieşit în evidenţă arbitrul Marius Bordean din Sibiu care a acordat nu mai puţin de 17 cartonaşe din care 3 roşii. FC Silvania a fost “îngălbenită” primind 10 cartonaşe galbene şi 2 cartonaşe roşii, ca după eliminarea lui Dan Văscan (min. 29) şi Mircea Oneţ (min. 42) echipa noastră să evolueze în inferioritate numerică mai mult de o repriză.

Una peste alta conducerea echipei a rămas mulţumită de evoluţia curajoasă a băieţilor, chiar dacă am fost deosebit de aproape de un scor echitabil de 1-1.
În urma evoluţiei încurajatoare a băieţilor aşteptăm cu încredere o altă partidă foarte grea din această sâmbătă împotriva echipei “U” Cluj Napoca.
Hai Silvania!

Prof. Marin ȘTEFAN,

Publicist, Șimleu Silvaniei