Noul pod din Şimleu peste raul Crasna este gata luna aceasta

septembrie 17, 2015 | Administrator

Untitled-2Au început lucrările de asfaltare a noului pod din Şimleu Silvaniei, care face legătura între drumul naţional DN 1H şi strada Mihail Sadoveanu din oraş. S-a turnat primul strat de asfalt, iar primarul Septimiu Ţurcaş spune că podul va fi finalizat până la sfârşitul lunii septmebrie.

Până să existe un pod în această zonă, unii şoferi şimleuani se încumetau să treacă cu maşina direct prin albia râului Crasna.

Nu puţine au fost cazurile în care au rămas împotmoliţi. Pietonii aveau la dispooziţie doar o pasarelă veche şi instabilă.

Noul pod va facilita accesul şoferilor care vor dori să ocolească traficul din oraş pentru a ajunge fie spre localitatea Bădăcin, fie direct la ieşirea către Zalău.

Valoarea lucrărilor licitate a fost de 766.113 lei plus TVA şi este suportată de bugetul local al oraşului.

Au început și lucrările la Centrul de Informare Turistică:
În Şimleu au demarat şi lucrările de reabilitare a clădirii în care va funcţiona Centrul de Informare Turistică al oraşului, din vecinătatea Cetăţii Bathory, clădirea deservind până acum drept sedii pentru partidele politice PSD şi PNL. Proiectul a fost lansat săptămâna trecută, valoarea totală fiind de 629.000 de lei.

Sursa: www.graiulsalajului.ro