Obiective cuprinse în programul de reabilitare al oraşului Şimleu Silvaniei

mai 21, 2009 | Administrator

Parcul mare

obiectiv1Una dintre dorinţele mai vechi ale noastre a fost reabilitarea parcului central, un parc îmbătrânit asupra căruia nu s-a intervenit deloc în ultimii 30 de ani. În acest context, începâd încă din anul 2007, în colaborare cu o societate comercială din Oradea s-a întocmit un studiu de fezabilitate în vederea accesării de fonduri prin Ministerul Mediului -Fondul de Mediu- Programul Naţional de Mediu de Îmbunătăţire a Calităţii Mediului şi a Spaţiilor Verzi în Localităţi.

Din păcate s-au întâmpinat greutăţi şi având în vedere finanţările restrânse repartizate autorităţilor acest proiect nu a obţinut finanţare. Însă, cu sprjinul unui şimleuan licenţiat în arte plastice şi decorative, am realizat un proiect care vizează reabilitarea şi reamenajarea parcului central. Este un proiect îndrăzneţ şi sunt convins că în următoarele 3 luni se va finaliza cu succes.

Se vor trasa alei noi, ce vor fi pavate cu dale de beton, se vor amplasa banci şi coşuri de gunoi şi se vor planta flori, scopul urmărit de conducerea primăriei fiind crearea unui loc de relaxare pentru cetăţenii oraşului. De asemenea, reţeaua de iluminat public din zona parcului va fi reabilitată şi modernizată, iar copacii îmbătrâniţi ce prezintă risc pentru cetăţeni vor fi tăiaţi.

Am prevăzut pe lista cu investiţii 200.000 lei pentru reamenjarea parcului şi cred că, datorită colaborării cu aceşti oameni, care doresc să-si pună în valoare cunoştinţele, acceptând provocarea noastră, vom arăta că se pot face lucrări frumoase cu bani puţini.

Câteva din lucrările ce urmează a fi realizate în acest proiect:

 

  • Reaşezarea spaţiilor verzi şi înlocuirea integrală a păturii verde;
  • Schimbarea mobilierului urban;
  • Delimitarea prin bordurare a spaţiilor;
  • Realizarea unei fântâni arteziene şi a unui sistem autonom de irigare;
  • Realizarea unui parc de joacă pentru copii.

 

Străzile din oraş

obiectiv3Continuând şi în acest an programul de reabilitare a străzilor din oraş primăria a realizat covorul asfaltic pe drumul care duce către ştrandul Termal şi ferma Grupului Şcolar Ioan Ossian .

Consider că în perioada de vară, ştrandul este “călcat” de mii de oameni, prin urmare este necesar ca drumul de acces către acesta să ofere condiţii bune de trafic rutier şi pietonal. În acelaşi timp şi evenimentele organizate de către Direcţia Agricolă la ferma Grupului Şcolar Ioan Ossian trebuie să beneficieze de un drum de acces de calitate.

 

Sistemul de canalizare al oraşului

În programul care vizează sistemul de canalizare al oraşului nu au fost incluse în prima fază câteva străzi centrale din oraş, prin urmare, am hotărât să realizăm din surse proprii sistemul de canalizare pentru străzile: Crasnei, Victor Deleu, Teiului şi Sucevei.

Am realizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic şi am alocat suma de 600.000 lei pe lista de investiţii pe anul 2009 pentru a îndeplini aceste obiective. Au fost scoase la licitaţie pe sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) realizarea de sisteme de canalizare aferente străzilor Crasnei, Teiului şi Sucevei urmând ca la începutul lunii iunie să fie scosă la licitaţie şi realizarea sistemului de canalizare pe strada Victor Deleu.

Avem în vedere realizarea de cămine cu branşamente de apă şi canalizare la limita fiecărei proprietăţi precum şi reţeaua stradală de apă şi canal. Sunt convins că aceste lucrări se vor desfăşura într-un termen relativ scurt ţinând cont de faptul că primăria oraşului este atât contractantul cât şi finanţatorul lucrărilor.