Oláh Ștefan

S-a născut la 21 noiembrie 1947, în comuna Camăr, având profesia de tehnician electronist. Este un sportiv de performanţă, practicând sportul radio orientare (fosta radiogoniometrie operativă) de peste 50 de ani, concomitent cu cea de radioamator autorizat (indicativ de apel: YO5 BST), având legături radio bilaterale cu peste 150 de ţări de pe toate continentele, fiind membru al Clubului Radioamatorilor de Performanţă din România (YODX CLUB). Radio orientarea (ARDF) este o ramură de sport atletic, un sport complex, având caracteristici deosebite: întruneşte în sine fizicul unui atlet fondist cu judecata şi raţionamentul de anticipaţie ale unui şahist.

Oláh Ştefan a condus Cercul de Radio-Telecomunicaţii de la Clubul Copiilor din oraşul Şimleu Silvaniei, timp de 13 ani, obţinând zeci de premii interjudeţene şi naţionale cu elevii săi.

I s-a conferit titlul de Maestru al Sportului în anul 1976, de către Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport, fiind primul sălăjean care a fost onorat cu acest titlu sportiv. Printre performanţele sale sportive se numără: două titluri de vicecampion european şi o medalie de bronz la Campionatele Europene, 14 titluri de campion naţional al României, 5 titluri de campion al Ungariei, şi şase medalii de aur la Cupa României. În plus, a fost declarat de şase ori primul sportiv al judeţului Sălaj.

Oláh Ştefan practică şi în prezent acest sport, iar în palmaresul său sportiv se găsesc peste 30 de medalii de aur, 25 medalii de argint şi 25 de medalii de bronz, câştigate în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Consiliul Local Şimleu Silvaniei, recunoscându-i şi apreciindu-i întreaga activitate profesională şi sportivă desfăşurată la nivel: judeţean, naţional şi internaţional, i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Şimleu Silvaniei în anul 2015.