Performanță Remarcabilă la Openul Bihorului: Sportivii Șimleuani Strălucesc pe Podium

iunie 11, 2024 | Administrator

Sâmbătă 08 iunie 2024, Sala Polivalentă din Biharia a găzduit ediția  XXXV- a a turneului internațional de karate Openul Bihorului, concurs regăsit în calendarul activităților extra școlare ale Ministerului Educației. Turneul a avut o amploare foarte mare cu peste 700 de participanți din numeroase țări din întreaga lume.

Întrecerile s-au desfășurat la secțiunile de kata individual și mai multe categorii de kumite. Participarea fiind foarte numeroasă s-a extins până peste orele două din noapte.

La acest amplu eveniment marțial a participat și o mică delegație șimleuană alcătuită din patru sportivi însoțiți de către profesorul Gheorghe Pop. Lotul a avut o evoluție foarte bună și a obținut următoarele rezultate. Astfel, sportiva Maia-Elena Pop după niște meciuri foarte grele a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la scurt timp pe cea de-a doua treaptă. Un aur și un argint obținute cu mult efort.

 

Tot medalie de argint a dobândit și sportiva Antonia-Amira Filip cu la fel de multă trudă. De asemenea, după multe meciuri dificile sportivul Patrik-Dominik Bakai a cucerit o medalie de bronz. Sportivi au reprezentat Palatul Copiilor Zalău, Structura Șimleu Silvaniei și au demonstrat că în învățământul sălăjean karate-ul se practică cu maximă seriozitate.

Întrebat despre concurs, prof. Gheorghe Pop a declarat: „Particip la acest concurs de mai bine de douăzeci de ani, iar nivelui acestuia a crescut an de an, fiind o competiție renumită la nivel mondial. Felicit sportivii pentru palmaresul deosebit și mulțumesc părinților pentru implicarea de care dau dovadă. De asemenea, mulțumesc gazdei noastre prof. Ioan Vaida pentru modul în care a organizat aceasta activitate.”

 

                                                           Tania Pop, studentă FSPAC – UBB Cluj-Napoca