Reabilitare termică

iunie 30, 2009 | Administrator

turcas1Primăria Şimleu Silvaniei a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei un proiect pentru reabilitarea termică a şapte blocuri de pe strada Partizanilor, costurile lucrărilor urmând să fie suportate 50 la sută din alocaţii de la bugetul de stat, 30 la sută din bugetul local, iar diferenţa de 20 de procente de asociaţiile de proprietari.

În medie, în cazul celor şapte imobile costul pe care îl vor avea de suportat locatarii este între 500-800 de euro/familie, în funcţie şi de preţul la care se va încheia contractul cu firma constructoare.

“Este un prim pas pentru ca şimleuanii să locuiască în condiţii mai bune, având, totodată, costuri mai puţine la întreţinere. Proiectul nostru este bun, sperăm să fim incluşi pe lista de finanţare cât mai curând”

a declarat primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş.

După aceste prime şapte blocuri, următoarele care sunt vizate pentru programul de reabilitare termică sunt blocurile C, D şi A (cu scările aferente) din cartierul Brădet, iar apoi cele din cartierul Gării şi din zona Gheorghe Lazăr.