Reabilitarea vechii policlinici din Şimleu Silvaniei

septembrie 11, 2012 | Administrator

policlinica-175x132Nu întâmplător se spune că oamenii sfinţesc locul. Iată că o iniţiativă a distinsei doamne doctor MIRICĂ TEODORA este pe cale de a rezolva o problemă care de mult era în atenţia edililor urbei, reabilitarea vechii policlinici. Graţie demersurilor făcute, distinsa d-nă doctor a reuşit să găsească sponsori, să întocmească, finalizeze şi să acceseze un proiect prin care Grupul Rompetrol prin programul său de responsabilitate socială – ÎMPREUNĂ PENTRU FIECARE – sprijină dezvoltarea comunităţilor locale prin susţinerea unor proiecte de mediu şi sănătate.

Proiectul propus de CMI Dr. Mirică în parteneriat cu Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei a pornit din nevoia comunităţii de a beneficia de asistenţă medicală de calitate, gratuită, într-un spaţiu amenajat conform normelor prevăzute de legislaţia din domeniu. Scopul acestui proiect este reabilitarea Policlinicii din Şimleu Silvaniei, clădire unde îşi desfăşoară activitatea 7 medici de familie. Pentru obţinerea autorizaţiei sanitare şi pentru funcţionarea cabinetelor în condiţii civilizate este nevoie de reparaţii ale spaţilor comune. Sălile de aşteptare trebuiesc renovate începând de la pereţi, reţele electrice şi terminând cu mobilierul corespunzător.

Se va construi un vestiar, un grup sanitar pentru pacienţi şi altul pentru personalul medical, un depozit de deşeuri infecţioase, un depozit de materiale de curăţenie şi un punct de sterilizare. Primăria, prin prim edilul său, ing. Septimiu Cătălin Ţurcaş a accesat prompt la aceasă idee, menită să ducă la creşterea gradului de civilizaţie şi sănătate al locuitorilor urbei. În acest sens, Primaria va aloca un buget egal cu cel alocat de Rompetrol, bani care vor fi folosiţi pentru repararea acoperişului clădirii. În prima etapă de jurizare, proiectul a fost foarte bine apreciat de către juriu, fapt care a contribuit în bună măsură la stabilirea clasamentului şi poziţionarea pe primul loc, însă trebuie menţionat şi substanţialul aport adus de votul public desfăşurat pe Facebook și website. Membrii comunităţii virtuale Şimleu Silvaniei au fost uniţi, promovând şi susţinând implementarea acestui proiect. În data de 25 iunie a avut loc vizita reprezentanţilor Companiei Rompetrol pentru evaluarea proiectului la faţa locului.

Cei angrenaţi în acest proiect sunt încrezători că el va fi declarat eligibil şi cât de urgent se vor demara lucrările pentru renovarea Policlinicii. Felicitări tuturor celor implicaţi, iată că se prefigurează ca o nouă clădire să mobileze elegant centrul urbei, să sporească gradul de civilizaţie a comunităţii locale.

rompetrol1 rompetrol2 rompetrol3