SEMINAR KARATE – POIANA BRASOV

mai 3, 2022 | Administrator

In perioada, 29 aprilie- 01 mai 2022, in baza olimpica din Poiana Brasov a avut loc ACADEMIKA MASTER BLACK BELT SEMINAR 1/2022, sub directa indrumare a sefului departamentului WSF Romania, din Federatia Romana de Karate, sensei Adrian Popescu-Sacele, 9 Dan Karate Shotokan.

A fost un eveniment deosebit, o sarbatoare martiala, dat fiind si faptul ca au trecut aproape doi ani si jumatate de la ultimul seminar. Au participat in jur de 100 de antrenori, instructori si aspiranti la grade superioare in Karate din toata tara.

Pe parcursul celor trei zile au avut loc antrenamente tematice de Kata si Kumite, iar in a treia zi au avut loc examene pentru centura neagra, diferite nivele (DAN).

Sensei Popescu a fost si de aceasta data intr-o forma de zile mari, iar la cei 70 de ani ai sai a demonstrat o tehnica impecabila, un stil autentic si sanatos pe care vrea sa-l mostenim toti discipolii sai, sa putem sa-l transmitem mai departe elevilor nostri.

De la C.S. Omega din Simleu Silvaniei , au promovat la gradul de centura neagra 1 DAN sportivii Andreea Szilaghi si Nicusor Gal, iar subsemnatul a fost promovat la gradul de 6 DAN.

Alaturi de titlul de Antrenor Emerit, obtinut anul trecut, aceasta promovare vine ca o recunoastere a celor peste 35 de ani de activitate in Karate, in care pe langa cei peste 2500 de practicanti, sutele de medalii si trofee obtinute in acesti ani, am promovat Karate-ul in judetul nostru prin sectii deschise in orasele Simleu Silvaniei, Zalau, Jibou, Cehu Silvaniei, dar si in comunele Nusfalau, Pericei, Varsolt, Sarmasag si Crasna. De asemenea acum mai bine de 20 de ani a luat fiinta Cercul de Karate la Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei, am introdus astfel Karate-ul in invatamantul nonformal, cu mare priza la copii si tineri.

In data de 15 05.2022 vom organiza editia cu numarul XXII al Cupei Simleului la Karate, dupa doi ani de pauza fortata. Competitia se regaseste in Calendarul DJS Salaj si astepatam la acest eveniment aproape 100 de sportivi din Salaj si mai multe judete limitrofe.

Mult succes tuturor sportivilor nostri !!!

Presedinte C.S. Omega

Prof. Pop Gheorghe

6 DAN KARATE