Şimleu Silvaniei devine un oraş turistic prin „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică”

septembrie 11, 2015 | Administrator

În oraşul de sub Măgură va funcţiona începând de anul viitor un Centru Naţional de Informare Turistică prin intermediul căruia turiştii, care vizitează sau intenţionează să viziteze judeţul Sălaj, vor avea acces la informaţii cu privire la obiectivele turistice din regiunea Şimleu Silvaniei.

Septimiu Ţurcaş, primarul oraşului Şimleu Silvaniei, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea proiectului „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Şimleu Silvaniei”. Este vorba despre un proiect realizat de autorităţile locale din Şimleu, finanţat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, al cărui obiectiv general constă în creşterea gradului de promovare a turismului românesc din regiunea Şimleu Silvaniei la nivel naţional şi internaţional prin crearea „Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Şimleu Silvaniei”. Acesta va funcţiona în incinta unui important obiectiv turistic din Şimleu – „Cetatea Batory” şi presupune şi instituirea unui sistem integrat şi informatizat a ofertei turistice locale prin crearea unui website pentru promovarea la nivel zonal, regional, naţional şi internaţional.

„Cred că este foarte important, ca aici, să avem centru de informare turistică pentru faptul că Şimleul este un oraş istoric în primul rând. Este un oraş, care într-un viitor, sper, nu foarte îndepărat va fi cu adevărat şi un oraş turistic. Dacă în acest moment putem discuta despre Muzeul Holocaustului, din păcate nu putem discuta despre cel mai important obiectiv, respectiv Cetatea Batory. Sper că în următoarele trei luni vor putea discuta şi despre acest obiectiv, la care lucrăm de câţiva ani buni, de prin 2008 şi la care, prin crearea acestui centru de informare turistică, se vor ivi şi posibilităţile de finanţare”,

a precizat edilul de la Şimleu. În cadrul prezentării proiectului, Ţurcaş a ţinut să sublinieze că la Şimleu s-au născut personalităţi importante, fapt care, cu siguranţă va atrage turiştii în zonă.

„Discutăm despre Iuliu Maniu. Sperăm că vom putea discuta în această zonă despre Casa şi Muzeul lui Maniu, într-un viitor nu foarte îndepărat; persoanalităţi care şi-au desfăşurat activitatea aici – doctorul Puşcaş, care din păcate a decedat, dar a lăsat o parte din viaţa lui la Şimleu. De ce nu, de Joe Pasternak – regizor care s-a născut Şimleu.. şi alte personalităţi care au vizitat oraşul nostru. Alexandru Jula – cetăţean de onoare. Consider că Şimleul, din acest punct de vedere, poate să fie un pol pentru turismul din zonă. Şi eu cred că pentru turiştii care vor dori să viziteze această parte a ţării… vor pleca mulţumiţi de aici. Este un loc bogat în istorie şi bine aşezat geografic”,

a adăugat primarul.

Investiţie de 629.000 de lei – fonduri nerambursabile.

Valoarea proiectului, care urmează să fie finalizat până în 31 decembrie 2015, este 629.000 de lei, din care 12.000 de lei reprezintă co-finanţarea Primăriei Oraşului Şimleu Silvaniei. Odată cu implemetarea proiectului va fi restaurată şi clădirea Cetăţii Batory – un important punct turistic în zonă, în vecinătatea căruia va funcţiona „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Şimleu Silvaniei”. Acesta va fi „utilat” şi cu doi angajaţi care se vor ocupa de tot ceea ce înseamnă promovarea obiectivelor turistice din zona Şimleu Silvaniei.

Sursa: www.magazinsalajean.ro