Şimleuanii evaluează administraţia locală

octombrie 27, 2010 | Administrator

Ieri, marţi 26 octombrie 2010, la sediul Primăriei Oraşului Şimleu Silvaniei, s-au desfăşurat o serie de interviuri prin care locuitori ai oraşului au fost chestionaţi în privinţa serviciilor furnizate cetăţenilor de autoritatea locală. Cercetarea este realizată de Asociaţia Oraşelor din România în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

„În calitate de membri ai Asociaţiei Oraşelor din România am sprijinit realizarea acestei cercetări în condiţii de obiectivitate, deoarece sunt interesat ca rezultatele acestui barometru să fie realiste, ca bază obiectivă în elaborarea soluţiilor, proiectelor şi strategiilor viitoare. Din aceste considerente am căutat să invităm în cadrul focus-grupurilor persoane din mai multe categorii socio-profesionale”

a declarat primarul oraşului Şimleu Silvaniei, ing. Septimiu Ţurcaş.

Cercetarea vizează realizarea unei diagnoze asupra nevoilor specifice de informare, consiliere şi consultanţă ale locuitorilor din mediul urban în raport cu instituţia Primăriei. În plus, se urmăreşte şi identificarea priorităţilor şi soluţiilor de intervenţie publică în acest domeniu. Cercetarea constă într-un studiu cantitativ (sondaj de opinie) în rândul cetăţenilor, întâlniri de grup cu angajaţi ai Primăriei şi cu oameni de afaceri, interviuri individuale cu persoane cheie din comunitate (reprezentanţi ai autorităţi locale, cadre didactice, jurnalişti, reprezentanţi ONG, reprezentanţi ai cultelor, unităţilor sanitare etc.).