Sincere mulțumiri, doamnă doctor Alexandra LAZĂR!

aprilie 25, 2024 | Administrator

Motto: „Inima este singura mașinărie care lucrează fără odihnă pentru o viață întreagă”.

Blaise PASCAL (1623-1662), matematician, fizician, scriitor și filozof francez

Din moși-strămoși, se spune că inima este „motorul” corpului. S-a mai spus și se spune că adevărata bogăție a omului este inima sa. Chiar și scriitorul brazilian Paulo Coelho spune că „inima este o comoară care trebuie păzită cu sfințenie”.  Da, este unanim recunoscut că inima e un tezaur plin de comori nesfârșite: iubire, visuri și speranță. Și, ca această „mașinărie” prețioasă să funcționeze cât mai mult, trebuie să avem grijă de ea, fiindcă este organul reprezentativ al aparatului cardiovascular (inimă, artere, vene și capilare), având un rol vital în circulația sângelui și, implicit, în menținerea vieții.

După cum știm, medicul cardiolog este cel care se străduiește să redea și să păstreze structura și capacitatea funcțională a inimii. De demult, eu am fost diagnosticat cu „bloc ramură stângă major”,  menținând tensiunea arterială sub control doar prin diferite medicamente corespunzătoare. Înaintând în vârstă (sunt octogenar!), au apărut dificultăți de funcționare a inimii mele la efort, în corelație cu cea a plămânilor, suferind de bronșită cronică (sub aproape toate manifestările acesteia). Ca atare, cu trimitere de la medicul de familie, am mers la Cluj-Napoca, fiind internat la INSTITUTUL INIMII „Niculae Stăncioiu”, în Secția Cardiologie III Intervențională. I-am avut colegi de salon pe domnii: Aurel Dragoste din Turda și Gavrilă Luca din comuna Băișoara, județul Cluj.

Așa am ajuns pacientul doamnei doctor Alexandra LAZĂR. Domnia sa este medic primar cardiolog, cu un doctorat în științe medicale, având competențe în ecografie cardiacă transtoracică, ecografie cardiacă transesofagiană și ecografie Doppler vasculară. În tot acest timp am beneficiat de: consultări interdisciplinare, examene paraclinice și analize de laborator, toate repetate. Iar starea mea la externare este: AMELIORAT.

În acestă perioadă, am observat că doamna doctor Alexandra Lazăr este un foarte bun medic cardiolog. Unul ingenios și deosebit de empatic. Nu mi-a trebuit mult timp să văd cum face tot binele pentru pacienții săi, promovând terapia verbală cu mult tact și vădită răbdare și, mai ales, pe cea medicală propiu-zisă, diagnosticând cu precizie afecțiunile fiecăruia și stabilind tratamentul adecvat. Ne-a dezvoltat mereu optimismul și încrederea în tratamentele efectuate, începând cu vizitele zilnice, în compania medicilor rezidenți, și continuând în timpul activităților de diagnosticare la aparatura medicală modernă din spital. Da, progresele medicinii din ultimul timp sunt cu adevărat spectaculoase, bolilor de inimă fiindu-le destinate tehnici performante de investigare, tratament și produse farmaceutice de ultimă oră. În plus, doamna doctor Alexandra Lazăr a dovedit că este o iscusită organizatoare, ținând mult la punctualitatea, corectitudinea și eficiența doctorilor rezidenți, a asistentelor medicale și infirmierelor, precum și la curățenia din saloane, coridoare și sălile de tratament, pentru a mări și menține calitatea întregii activități medicale din această secție. De aceea, pot spune că numele acestui spital, INSTITUTUL INIMII, reflectă cu prisosință nivelul actului medical pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor întregului aparat cardiovascular!

Așadar, sincere mulțumiri, doamnă doctor Alexandra Lazăr, pentru modul în care ne-ați tratat, precum și pentru tratamentul recomandat acasă, continuând cu cel adecvat patologiilor asociate! Și, deopotrivă, medicilor noștri rezidenți Alexandra Turbat și Ștefania Duru, asistentei coordonatoare Dana Mărginean, asistentelor și infirmierelor! Un mare MULȚUMIM, din inimile noastre spre inimile dumneavoastră! În plus, vă dorim să salvați cât mai multe vieți, să îmbunătățiți viața celor care apelează la dumneavoastră, să le aduceți lumină și speranță în inimile lor! De asemenea, să vă bucurați de o viață lungă și prosperă!

Felicitări pentru tot ceea ce ați făcut și faceți spre binele pacienților!

                                                                                                  Prof. Marin ȘTEFAN – UZPR,

                                                                                                      Publicist, Șimleu Silvaniei