STAGIUL ARDEALULUI – KARATE SHOTOKAN 2022

decembrie 13, 2022 | Administrator

In perioada 09-11.12.2022 s-a desfasurat editia cu nr. XXXII a Stagiului Ardealului la Karate Shotokan in sala Ruia a Bazei Olimpice din Poiana Brasov, eveniment prezidat de catre sensei Adrian Popescu-Sacele, 9 DAN KARATE SHOTOKAN, presedintele WORLD SHOTOKAN KARATE.

Este omul care a fondat Liga Cluburilor de Karate-Do Shotokan Fudokan, primul organism legal de Karate din Romania , in ianuarie 1990, imediat dupa Revolutia Romana din decembrie 1989. A dat o gura de aer Artelor Martiale din Romania care in comunism erau interzise cu desavarsire, fiind considerate o amenintare pentru sistemul totalitar de atunci.

La acest amplu eveniment martial au participat in jur de 100 de karateka din intreaga tara, majoritatea centuri negre, antrenori si instructori, dar si aspiranti la centura neagra .

A fost un stagiu care ne-a adus un plus valoare tehnica, am muncit alaturi de sensei-ul nostru cu acelasi mare drag ca de obicei, am stat umar la umar cu prieteni dragi din toate colturile tarii si a fost o placere sa ne revedem si sa muncim impreuna din nou .

La finalul actiunii au avut loc examene pentru obtinerea centurii negre , unde si noi am avut o reprezentanta. Pe Pop Maia-Elena, care a avut o prestatie de mare exceptie si care la finalul evaluarii a fost desemnata de catre sensei Popescu-Sacele un “shodan plin”, cu o evolutie fara repros. A fost singura candidata careia nu i s-a reprosat nimic, (doar ca este fiica sensei-ului ei – marca POP de la Simleu Silvaniei).  O tehnica impecabila , dovada a scolii autentice de karate , care la Simleu Silvaniei are mai multi exponenti de-a lungul a mai bine de 20 de ani.

In tot acest timp toti elevii nostri au promovat cu succes pragul centurii negre, fara nici o exceptie.   Este o mandrie pentru scoala noastra de karate, este o stacheta pa care dorim sa o mentinem, un standard , un etalon dat de o munca serioasa si responsabila.

Multumim sensei, pentru toate invataturile oferite . Sarbatori fericite si sanatate multa , si la cat mai multe stagii impreuna. Felicitari sincere tuturor celor care au promovat examenul de grad shodan si nidan.

Sarbatori fericite tuturor sportivilor nostri !!!

Prof. POP GHEORGHE

6 DAN  KARATE SHOTOKAN