Unanimitate de voturi pentru bugetul local la Şimleu Silvaniei

februarie 1, 2012 | Administrator

septimiucatalinturcasMembrii Consiliului Local Şimleu Silvaniei au aprobat cu unanimitate de voturi bugetul local pentru anul în curs şi bugetul instituţiilor publice care beneficiază de finanţare de la bugetul oraşului.

Valoarea totală a plăţilor bugetare pentru acest an se ridică la 23.493.300 lei – cu peste 400.000 de lei mai mult decât bugetul aprobat în urmă cu un an – sume importante fiind alocate pentru învăţământ, asistenţă socială, investiţii, culte, dar şi pentru activităţile sportive sau culturale.

Faţă de anul trecut, în bugetul acestui an am alocat sume suplimentare pentru sport, deoarece avem în vedere promovarea echipei de volei în prima ligă şi, în plus, dorim să susţinem la toate nivelurile echipele de fotbal copii.

Din bugetul prevăzut pentru anul în curs, cea mai mare sumă – peste 11,255 milioane- este alocată învăţământului, pentru finanţarea cheltuielilor cu salariile şi a cheltuielilor cu întreţinerea curentă.

673.000 de lei sunt alocaţi pentru asistenţa socială, 115.000 de lei pentru susţinerea cultelor religioase, 3.863.000 de lei sunt pentru cheltuielile aparatului propriu, iar 381.000 de lei sunt alocaţi pentru susţinerea activităţilor sportive.

Anul acesta am alocat pentru investiţii suma de 3.070.000 de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru reabilitarea trotuarelor şi a străzilor, pentru reabilitarea termică şi reabilitarea structural-ambientală a clădirilor, pentru extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi distribuţie a gazelor naturale, modernizarea canalelor pluviale colectoare şi pentru cofinanţarea proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal, reabilitarea Cetăţii Bathory şi reabilitarea şi extinderea spaţiilor verzi. De asemenea, din bugetul local pentru acest an va fi subvenţionată cu 380.000 de lei activitatea Spitalului Orăşenesc Dr. Ioan Puşcaş şi activitatea Centrului Cultural al Oraşului Şimleu Silvaniei.