Vida Iuliu

Născut la 1 ianuarie 1932 în oraşul Şimleu Silvaniei. După studiile generale şi liceale făcute în oraşul natal, urmează cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, apoi mai multe cursuri post-universitare specializându-se în domeniul economic şi financiar.

După o prodigioasă activitate profesională desfăşurată la Intreprinderea de Industrializare a Laptelui, în decembrie 1989, ca membru fondator al U.D.M.R., devine primul preşedinte al organizaţiei judeţene Sălaj.

Din anul 1990 face parte în calitate de deputat, din Parlamentul României timp de patru legislaturi până în anul 2004. În această perioadă a îndeplinit funcţii de mare responsabilitate, fiind lider al grupului parlamentarilor U.D.M.R., preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al Comisiei pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare, etc.

Pentru contribuţia adusă la crearea statului de drept şi întărirea rolului democratic al Parlamentului, în anul 2004, a fost decorat şi i s-a conferit rangul de Cavaler al României. Ca o recunoaştere a meritelor, din anul 2001 este Cetăţean de Onoare al oraşului Şimleu Silvaniei.