Zilele orașului Șimleu Silvaniei, ediția 2008

iulie 12, 2008 | Administrator

Așa cum ne-am obișnuit din anul 2001, când s-au împlinit 750 de ani de atestarea documentară a Șimleului, an de an în urbea noastră se celebrează “Zilele orașului Șimleu Silvaniei”. În acest an s-a sărbătorit cea de a opta ediție a zilelor cetății, ediție organizată de către Consiliul Local în colaborare cu Consiliul Județean și Prefectura Județului Sălaj, sponsorizată de către agenți economici din oraș și județ.

Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, 12 iulie 2008, la amiază, la Primărie, unde oficialitățile locale i-au primit pe oaspeții prezenți la acest eveniment: senatorul Fekete Andras, deputatul Iuliu Nosa, consilierii județeni Lucian Bode, Gavril Biriș, Ioan Mocan, Alexandru Șerban, prefectul Andrei Todea, primarul Zalăului, ing. Radu Capilnasiu, viceprimarul Sojka Attila, conducători de instituții din Zalău și din Șimleu Silvaniei.

Ca și în edițiile precedente și anul acesta ne-au încântat unele dintre numele mari ale muzicii românești ușoare și populare, printre care amintim pe LK DIO, CRASH și ALEXANDRA UNGUREANU, MIRCEA RUSU BAND, VH 2, HOLOGRAF, VETA BIRIȘ, FLORICA BRADU, IONUȚ FULEA.

“Zilele orașului” au fost precedate de festivalul “La fântâna Dorului”, unde au urcat pe scena ansambluri folclorice din România și de peste hotare, precum și unii artiști populari.